Mon Ross - Barbera d'Asti docg
Land | Italien |
Område | Piemonte |
Årgang | 2023 |
Type | Rødvin |
Drue | 100% Barbera |
Alkohol | 13,5% |
Indhold | 750ml |
Ønologiske egenskaber:
Alkoholindhold: 13,5 % vol.
pH: ~3,55
Sulfitter: <0,09 g/l
Bør serveres ved 10 - 15°C med pålæg, antipasti, pasta med tomatbaserede saucer, pizza, fisk eller hvidt kød. Skal drikkes ved stuetemperatur til grøntsagssupper, stegt kød eller til den klassiske piemontesiske ret Bagna Cauda.
Terrænet er leret eller let sandet jord med gul eller rødlig nuance. Vinmarkerne står på meget stejle skråninger i mere end 300 meter over havets overflade. Eksponeringen er solrig, og klimaet er ideelt for denne vin. I gennemsnit er vinstokkene mere end tredive år gamle, og den økologiske balance er interessant, fordi der i nærheden er træer.
Druerne dyrkes ved hjælp af traditionelle, manuelle teknikker. Når klaserne er modne, høstes druerne selektivt og gradvist og placeres i spaltekasser for at beskytte frugten.
Druerne knuses og gæres straks. Mosten opbevares i små temperaturkontrollerede beholdere og overføres traditionelt til små egetræsfade for en anden gæring og lagring i fire måneder for at forstærke lugtegenskaberne. Efter stabilisering i de kolde vintermåneder tappes vinen i det tidlige forår, efter den første fuldmåne i marts.