Salg- og levering Kundeservice Hurtig levering over alt

Guado al Melo - Bom ba ba bà

Guado al Melo - Bom ba ba bà
EB0015
Mørkelilla farve i glasset. Varm og frodig næse af røde frugter og krydderier. Tæt og kompakt i smagen, elegant og med hints af søde kirsebær. På mange måder en klassisk Sangiovese, enkel, med et godt bid og en god struktur
Beskrivelse Specifikationer
PRIS DKK 98,00
Antal Læg i kurv
Lagerstatus: På lager (1 - 3 dages levering)
Land Italien
Område Bolgheri
Årgang 2015
Drue Syrah & Sangiovese
Alkohol 13
Indhold 750
Beskrivelse

Bolgheri er et lille vindistrikt ved kysten, syd for Livorno i Italien.

Toscana har en lang tradition for at fremstille ædle vine på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Sangiovese. Det er også i dette område, at nogle af Italiens allerstørste supertoscanere kommer fra, såsom Sassicaia, Ornellia, Guado al Tasso osv.

Supertoscaner? Ja, faktisk er det først i de sidste 20 år, at markedet blev opmærksom på de spændende vine fra Toscana, som ikke blot indeholdt en vin primært produceret på den lovmæssige hoveddrue, Sangiovese.

Allerede tilbage i slutningen af 2. verdenskrig havde den lokale aristokrat og opdrætter af dyre heste, Marquis Rochetta, allerede set, at området havde masser af ligheder med det vinområde han holdt mest af, Medoc. Han plantede podninger af Cabernet-vinstokke fra selveste Lafite Rothschild.

Vinen blev også lagret på franske fade, alt sammen til stor undring for de lokale vinproducenter. Sassicaia var født.

I Bolgheri bliver de røde vine stort set kun produceret på Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc. Distriktet blev først i 1994 klassificeret som DOC.

I dag findes der kun små 38 vingårde i Bolgheri, og der er lukket for tilgangen af nye producenter. Ejer og vinmager på Guado al Melo, Michele, er født ind i vinbranchen. Allerede som 18-årig producerede han sin første vin sammen med faderen Atillio Scienza, der er vinprofessor på Milanos universitet.

Guado al Melo har mange statsstøttede forsøg i gang med nye dyrkningsmetoder osv., qua faderens høje status i den italienske vinverden. Vingården indeholder desuden et museum om Etruskernes historie, samt verdens største samling af vinlitteratur.

Vinen er produceret 80% Sangiovese og 20% Syrah. Efter 12 måneder på små egetræsfade ligger vinen yderligere 3 måneder på flaske inden frigivelse.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System