Salg- og levering Kundeservice Hurtig levering over alt

Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia

Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia
amalie0001roed
Beskrivelse
PRIS DKK 119,00
Antal Læg i kurv
Lagerstatus: På lager (1 - 3 dages levering)
Land Italien
Område Puglia
Årgang 2021
Type Rødvin
Drue Sangiovese- og Zinfandel
Alkohol 14,5%
Indhold 75cl
Beskrivelse

 

Cielo & Terra (himmel og jord) er et familieejet vinfirma etableret tilbage i 1908.

I dag er det 4. generation af familien Cielo, der styrer det efterhånden meget store vinfirma, som også er et kooperativ af mere end 2000 små vinbønder. Her kommer druer ind til vineriet fra mere end 4000 hektarer jord, der i alt giver en årlig produktion på ca. 30 millioner flasker vin om året. 60% af produktionen bliver hvert år eksporteret.

Vinfirmaet er beliggende i distriktet, Colli Berici (DOC), klods op af Valpollicella, hvor de berømte Amarone-vine kommer fra.

Ud over at lave vine på ukendte regionale sorter som, Garganega, Tai Rosso, Cenerente og Turbiana, så dyrker man også Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot o.a.

Ciela e Terra arbejder i disse år også med at omlægge mange hektarer til bæredygtig produktion og økologisk dyrkning af druerne.

Allerede nu har de flere øko-vine i sortimentet. De har også lavet en vinmark, hvor der eksperimenteres med druesorter, teknikker osv. for at finde metoder, steder og sorter til fremtidens vindyrkning, som grundet klimaforandringer inden for 20 – 30 år kan se meget anderledes ud end i dag.

Som det kan ses på etiketten, så er vinen lavet på appassimento-metoden. Det er en metode, hvor man lader druerne tørre inden presningen/vinifikationen. Faktisk princip som benyttes ved produktionen af Amarone. Det giver den færdige vin en større dybde samt masser af saft, kraft og alkoholstyrke (14,5 %).

Igennem hele processen kræves omhyggelighed. Det er meget vigtigt, at druerne ikke ødelægges inden tørringsprocessen.

De hele drueklaser kommes forsigtigt i kasser og køres til en tørrehal (fruttaio), hvor klaserne enten lægges på måtter, kommes i åbne trækasser eller hænges op. Det er vigtigt, at der er luft omkring drueklaserne, så luften kan cirkulere omkring klaserne. Der er skarp kontrol med temperatur og luftfugtighed. Især i de første uger, hvor druerne indeholder megen vand, bliver der dagligt tjekket for uønsket mugdannelse.

I de gamle dage brugte man lofterne på vingårdene til at tørre druerne på, men det var svært at få en ensartet og kontrolleret tørring.

Til appassimento uden for Veneto (Amarone), tørrer druerne oftest 2 mdr. inden presningen/vinifikationen. Sukkerindholdet er hermed højt nok til at give den færdige vin en høj alkoholprocent samt den sødmefulde charme.I dag ser man metoden benyttet i hele Italien, ja faktisk i det meste af verden til både bord- og dessertvine.

Denne variant er et spændende blend af Sangiovese- og Zinfandel-druen (Primitivo) fra Salento-regionen i Apulien (Syditalien). Det er fra denne region at de varme, solrige og ofte prisdygtigste italienske vine kommer fra. Normalt er det Primitivo, Negroamaro og Malvasia Nero, der lægger druer til vinene herfra, men i dette tilfælde har Cielo e Terra brugt kongedruen fra Toscana, Sangiovese, til at give vinen et spændende ”tvist”.

Dyb rød og helt tæt i farven. Duften er proppet til randen af moden og sødmefuld frugt, ledsaget af fine små noter af tørrede krydderier, kirsebær, chokolade og lakrids. En rigtig skøn vin med masser af varme toner og en fin lille sødmegrad, der ikke på noget tidspunkt overdrives. Det giver dig en rund og blød i vin glasset, en vin som smyger sig rundt i hele munden og efterlader en lang dvælende eftersmag. En virkelig prisdygtig og charmerende italiener!

Drik gerne vinen kraftigere pastaretter, de fleste medium krydrede kødretter (både lyst og mørkt kød), bøf eller steg på grillen.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System